Information om orderhanteringssystem

Lagerhanteringssystem

Kardex Remstar Orderhantering

Orderhantering är en annan process som är vanlig i varumagasin som hänvisar till insamling av varor och material som har beställts eller efterfrågats av kunderna. Orderhantering är också en väldigt viktig process som behöver göras ordentligt för att tillfredsställa kundernas behov eller se till att deras önskningar uppfylls. Därför behöver du ett orderhanteringssystem.

Ett orderhanteringssystem är ett sorts förvaltningssystem eller förvaringssystem för varumagasin som hjälper till att göra processen lätt. Själva orderhanteringsprocessen kan utföras antingen manuellt eller automatiskt, så med andra ord kan även det orderhanteringssystem du väljer vara antingen manuellt eller automatiserat. Manuellt hänvisar till att anställa orderhanterare som manuellt kommer välja kundens beställningar från en behållare till en annan. Ett automatiserat orderhanteringssystem hänvisar till system som låter processen utföras även utan arbetarna, som flyttar sig från den ena till den andra platsen för att slutföra beställningarna.

Nuförtiden är de automatiserade orderhanteringssystemen populärare på grund av den avancerade teknologin. Dessutom finns det fördelar med de automatiserade systemen framför de manuella.

  • De sparar tid. Eftersom processen är automatisk och arbetarna inte längre behöver spendera flera timmar på att bara slutföra kundernas beställningar så kan man spara mycket tid. De kan gå vidare till fler beställningar och till slut ha gjort klart fler beställningar på kortare tid.
  • De sparar ansträngning. Manuell orderhantering kan innebära att man måste gå till en annan behållare bara för att få beställningarna. Ett automatiserat orderhanteringssystem gör att de anställda inte behöver gå någonstans, så de besparas ansträngningen att gå från det ena stället till det andra.
  • De sparar pengar. Automatiska orderhanteringssystem kan också spara pengar eftersom de förhindrar misstag som de flesta arbetare gör. Eftersom beställningarna kan väljas automatiskt  order tack vare det programmerade orderhanteringssystemet kan misstag undvikas och därför sparar man även pengar.


Det finns några vanliga typer av automatiska orderhanteringssystem, såsom:

  • Sorteringssystemet. Detta är ett orderhanteringssystem som även är känt som ett transportsystem, då arbetaren eller personalen inte behöver gå till platsen där varan finns eftersom beställningarna själva kommer ta sig till arbetaren med detta transportsystem.
  • ”Pick-to-box” systemet. Detta orderhanteringssystem hänvisar till flera hanteringsstationer sammanlänkade av ett transportsystem. Återigen behöver inte arbetaren flytta sig långt, utan kan bara byta mellan stationerna för att beställningen ska slutföras.
  • Röststyrda hanteringssystem. Detta hänvisar till automatiserade orderhanteringssystem där ett datoriserat röstsystem instruerar arbetaren vad som ska hämtas och var det ska hämtas samt kvantitet.


Det finns många fler automatiska orderhanteringssystem nuförtiden och de kan visa sig vara nödvändiga system för ditt varumagasin.


Fallstudier
TSC - Orderhantering av små smyckesdelar

TSC - Orderhantering av små smyckesdelar

TSC är en ledande interaktiv, flerkanalsåterförsäljare som erbjuder ett brett sortiment av exklu...


Replacedirect - Snabb leverans av delar och tillbehör för ökad livslängd av elektroniska enheter

Replacedirect - Snabb leverans av delar och tillbehör för ökad livslängd av elektroniska enheter

Replacedirect från Nederländerna är en viktig aktör på eftermarknaden för elektronisk utrustning. De...


Med24 - Effektiv e-handel för hälsa, skönhet och medicare

Med24 - Effektiv e-handel för hälsa, skönhet och medicare

Med24 är ett danskt e-handelsföretag med fokus på hälsa, skönhet och medicare. Deras mål är att ge s...


Download broschyrer
 
OK