Tips för att välja ett lagerhanteringssystem

Jämför dina alternativ - Analysera dina behov

Kardex Remstar lagerhanteringssystem

Ett lagerhanteringssystem är väldigt viktigt för de flesta varumagasin och ett måste för lagerverksamhet och förvaringssyften.  Idag introduceras många lagerhanteringssystem och på grund av det stora antalet, från orderhanteringssystem till förvaringssystem, kan det vara förvirrande att välja rätt system för dig, och många gör misstag när de väljer. För att undvika misstag kan du komma ihåg att välja smart genom att följa dessa tips:

 

  • Noggrann efterforskning. Det här är ett väldigt viktigt tips när man väljer lagerhanteringssystem då detta hänvisar till att du gör din läxa. Med andra ord är det viktigt att du samlar in information om lagerhanteringssystemet innan du bara väljer vilket som helst. Noggrann efterforskning hänvisar till att samla information om lagerhanteringssystemets kvalité eller att kolla hur systemet presterar när det gäller bra lagerhantering. Detta hänvisar även till att lära dig hur det systemet kan drivas, ta reda på om det är användarvänligt eller inte och om systemet är säkert för produkterna som ska förvaras.
    Det finns flera sätt som du kan genomföra noggrann efterforskning om lagerhanteringssystem på, och ett av de är att läsa recensioner om systemet. Ett annat är att läsa rekommendationer om systemet, särskilt från de lagerägarna som för närvarande använder systemet i sina egna varumagasin. Detta är ett hjälpsamt eftersom detta kan hjälpa dig att lära känna systemet innan du provar det.
  • Jämför dina alternativ. Ett annat bra tips för att välja ett lagerhanteringssystem är att jämföra dina alternativ, särskilt om du funderar på att välja antingen ett manuellt eller automatiskt lagerhanteringssystem. Manuella system hänvisar till traditionella och enkla förvaringsskåp som arbetarna manuellt lägger varorna i. De automatiska hänvisar till transportsystem där förvaringslådan eller lagringsbehållarna enkelt kan röra sig mot arbetaren. Du måste bestämma om du vill ha en automatisk eller inte, om din budget klarar av det och om ditt företag behöver det eller inte.
  • Analysera dina behov. Ett annat bra tips för att välja ett lagerhanteringssystem är att analysera dina behov. Det är dina behov som kommer hjälpa till att hitta rätt sorts lagerhanteringssystem som passar ditt företag och de uppgifter som finns.
  • Satsa inte på så billigt som möjligt. Lagerhanteringssystem är inte som andra saker du köper i varuhuset där du bara kan satsa på billiga saker. Kom ihåg att detta innebär dina arbetares och produkters säkerhet. Om du väljer fel system kan det också gå helt fel för ditt företag. Så; försök att inte bara satsa på så billigt som möjligt när du väljer ett lagerhanteringssystem och prioritera systemets kvalité och prestanda över priset. Du ska inte heller vara för generös och välja ett alldeles för dyrt system såklart, särskilt inte om ditt företag egentligen inte behöver ett så dyrt system än.

Fallstudier

Hydravalve – effektiv hantering av maskindelar och tillbehör

Hydravalve levererar delar och tillbehör för rör och ventiler till industriella kunder. På grund av...

[more]
[more]

TSC - Orderhantering av små smyckesdelar

TSC är en ledande interaktiv, flerkanalsåterförsäljare som erbjuder ett brett sortiment av...

[more]
[more]

Replacedirect - Snabb leverans av delar och tillbehör för ökad livslängd av elektroniska enheter

Replacedirect från Nederländerna är en viktig aktör på eftermarknaden för elektronisk utrustning. De...

[more]
[more]

Download broschyrer
 
OK