Egenskaper hos ett effektivt förvaringssystem

Den bästa förvaring för ditt lager

Kardex Remstar Effektivt förvaringssystem

När det gäller tillverkning, produktion och distribution så är effektiv förvaring viktigt för att hålla varor och arbetare säkra, för att organisera lager och för lättare och snabb orderhantering, eller med andra ord, för att göra varumagasinet och uppgifterna där hanterbara. Oavsett om du funderar på förvaringsskåp, orderhanteringssystem etc. så finns det många egenskaper du måste hålla utkik efter när det gäller effektiv förvaring för att se till att förvaringssystemet du har faktiskt är effektivt och kan hjälpa dig hålla dina produkter och din personal säker. Detta kan göra att orderhanteringen blir lättare och snabbare samt att varumagasinet blir mer hanterbart.

  • Stabil och hållbar struktur. Ett effektivt förvaringssystem måste vara stabilt och ha en hållbar struktur. Vare sig det är skåp eller lastpallar etc. så är de väl strukturerade för att hålla länge  och hålla allt material säkert. Ett förvaringssystem som är dåligt och svagt riskerar inte bara produkternas säkerhet, utan även arbetarnas.
  • Sparar utrymme. Ett effektivt förvaringssystem ska också spara utrymme. Det ska inte vara så stort att det fyller hela varumagasinet, men det ska inte heller vara så litet att du inte kan förvara små delar och varor. De borde vara precis lagom stora för att kunna förvara de varor du har och fortfarande göra så att varumagasinet ska se mer organiserat ut,  mindre stökigt och göra det till en säker miljö för dina arbetare.
  • Automatisk. På grund av de flestas upptagna dagschema samt den avancerade teknologin, är  en egenskap hos ett effektivt förvaringssystem redan automatiskt. Detta betyder att de kan genomföra hela sin uppgift att förvara, distribuera etc, automatiskt.  Detta låter dig utföra alla dina uppgifter i varumagasinet lätt, eftersom du inte behöver stapla och flytta varor från en plats till en annan manuellt. Allt du behöver göra är att styra det automatiserade förvaringssystemet och sedan kan du lätt flytta produkterna vart du vill eller stapla de högt upp.
  • Säker struktur. Det finns även förvaringssystem som är både stadiga, automatiserade och sparar utrymme, deras enda brist är designen kan vara en säkerhetsfara. Det kan vara att de kan skada personalens händer lätt, det finns spetsiga hörn och felaktig design som kan göra att arbetarna antingen slår i huvudet eller får mindre skador.  Ett effektivt förvaringssystem är inte bara effektivt när det gäller dess grundsyfte, utan även när det gäller en säker design.


Egenskaperna hos ett effektivt förvaringssystem kan hjälpa dig att utvärdera alla förvaringssystem som introduceras på marknaden. Bara för att ett förvaringssystem är automatiskt eller populärt betyder inte att det är det bästa eller mest effektiva för ditt varumagasin. Du måste undersöka själv och utvärdera dessa förvaringssystem först för att kunna räkna ut hur effektiva de är.


Fallstudier
FLAMA – Lagringslösning på fl era våningar i högteknologisk tillverkning

FLAMA – Lagringslösning på fl era våningar i högteknologisk tillverkning

Shanghai FLAMA Welding Equipment Manufacture Co., Ltd är ett av de ledande företagen inom design, ti...


Berner Oberland Bahnen AG – effektiv lagring för SMF

Berner Oberland Bahnen AG – effektiv lagring för SMF

Berner Oberland Bahnen AG är ett schweiziskt järnvägsföretag med tågförbindelser mellan Interlaken o...


Hydravalve – effektiv hantering av maskindelar och tillbehör

Hydravalve – effektiv hantering av maskindelar och tillbehör

Hydravalve levererar delar och tillbehör för rör och ventiler till industriella kunder. På grund av ...


Download broschyrer
 
OK