Produktionslager och reservdelslager

Utnyttja produktionsplatsen optimalt

Öka plocksäkerheten och effektiviteten med en lagerautomater från Kardex Remstar - på 1/10 av platsen jämfört med traditionella lagerhyllor.

 

Varför fyllla dyrbar golvyta med lagerhyllor om du istället kan använda den till produktion? Med en lagerautomat från Kardex Remstar får du automatiska eller semiautomatiska lagerlösningar, som använder upp til 90% mindre plats än traditionella lagerhyllor. Och den kan anpassas helt efter din förutsättningar och behov.

 

Oavsett storleken på ditt produktions- eller reservdelslager och oavsett lagertyp, kan Kardex Remstar erbjuda skräddarsydda lösningar, som reducerar förvaringsplatsens golvareal med upp till 90%, samtidigt som plocksäkerheten och effektiviteten ökar. 

 

Utnyttja platsen optimalt

En lagerautomat från Kardex Remstar gör det till exempel möjligt att bygga ett reservdelslager mitt ute i produktionen vid sidan om produktionscellerna, vilket minimerar transporttiden för varje enskilt plock. Genom att nyttja den existerande platsen bättre kan du också undvika att bygga upp ett externt lager.

 

Samtidigt är lagerautomaterna lätta att använda och ger bättre ergonomi då varorna levereras direkt till plockaren istället för att plockaren skall förflytta sig till varorna. 

 

Våra lagerautomater kan dessutom integreras med AGV:er och industrirobotar för en ännu högre grad av automation.

 

Fördelar med Kardex Remstar lagerautomater

  • Ökad plockhastighet med upp till 400%
  • Upp till 90% platsbesparing jämfört med lagring på hyllor
  • Modernt WMS (Warehouse Management System) med unika funktioner för ökad plockeffektivitet, lagerutnyttjande och flexibla processer
  • Enkel upplärning av vikarier och nyanställda
  • Robotkompatibel mjukvara
  • LOT- och serienummerhantering
  • Enkel integration med befintliga interface. Kardex Remstars maskiner är kompatibla med bl.a. Axapta, Magento, Navision, SAP, Consafe mf.

 

Referenser

Kardex Remstar har som marknadsledande leverantör av lagerautomater installerat mer än 140.000 lösningar över hela världen - bland annat till en stor mängd företag inom industribranschen.

Carsten Gram, Alfa Laval:

”Vårt lager utgör bar 10 % av ytan jämfört med tidigare, och samtidigt kan en operatör plocka 200-250 rader i timmen. Vi har haft mycket låg ”cost of ownership” och bara haft två driftstopp på de fem år som vi har använt lagerautomaterna.”

 
OK