Lager och distribution

Effektivisera ditt lager med plockautomater

Ökad effektivitet och mer golvyta med automatiska eller semiautomatiska lagerlösningar från Kardex Remstar.

 

Effektiv logistik är grundläggande för driften av ett sälj- eller distributionslager. Med automatiska och semiautomatiska lagerlösningar från Kardex Remstar uppnår du full flexibilitet och hög produktivitet.

 

Våra lagerautomater anpassas alltid efter våra kunders lager och de varutyper som skall hanteras. Man är inte låst vid en specifik lagerlayout, utan kan fortlöpande anpassa och skala upp automaterna allteftersom verksamheten utvecklas.

 

Genom att ersätta lagerhyllor med automatiska eller semiautomatiska lagerlösningar kan du utnyttja lokalens fulla höjd och spara upp till 90% golvyta. Det innebär att du kan optimera en ofta begränsad plats och få in fler varor på lagret utan att binda upp resurser i ett externt lager. Samtidigt är lagerautomaterna lätta att använda och ger bättre ergonomi då varorna levereras direkt till plockaren istället för att plockaren skall förflytta sig till varorna. Det enkla och intuitiva systemet gör det också lätt att lära upp nya medarbetare och vikarier.

 

Fördelar med Kardex Remstar lagerautomater

  • Ökad plockhastighet med upp till 400%
  • Upp till 90% platsbesparing jämfört med lagring på hyllor
  • Modernt WMS (Warehouse Management System) med unika funktioner för ökad plockeffektivitet, lagerutnyttjande och flexibla processer
  • Enkel upplärning av vikarier och nyanställda
  • Enkel integration med befintliga interface. Kardex Remstars maskiner är kompatibla med bl.a. Axapta, Magento, Navision, SAP, Consafe mf.

 

Referens

Kardex Remstar har som marknadsledande leverantör av lagerautomater installerat mer än 140.000 lösningar över hela världen. Handelsverksamheter och distributionslager är ett av våra största segment.

>> Läs mer om våra referenser inom Lager & Distribution här

Jørn Petersen, Abena logistik (Aabenraa, Danmark):

”Plockautomaterna från Kardex Remstar gav oss möjligheten att öka vår försäljning utan att öka antalet medarbetare. Vi har  verkligen fått väldigt mycket ut av denna investeringen."

 
OK