Fordonsbranschen

Utnyttja platsen optimalt med en lagerautomat från Kardex Remstar

Skapa mer plats till servicestationer eller bilar, med en automatisk lagerautomat. Du sparar opp til 10 gånger mer lagerplats jämfört med lagerhyllor.

 

Oavsett om man är bilgrossist eller bilforhandlare, är det väsentligt att kunna nyttja sin plats på bästa möjliga sätt.

 

Med en lagerautomat från Kardex Remstar reducerar du golvytan för reservdelar och lagervaror med upp till 90%. Det innebär att du i stället kan nyttja platsen till en extra service station eller en större utsällningshall.

 

Enkel betjäning i det dagliga arbetet

Kardex Remstars lagerautomater är skräddarsydda till varje kund. Vi anpassar både hyllhöjd och hyllbredd till de aktuella varorna, vilket innebär att man kan ha många olika typer av reservdelar och lagerartiklar i en och samma automat. Höjden anpassas alltid efter byggnaden eller lokalen för att utnyttja platsen på bästa möjliga sätt. Lagerautomaternas höjd och användarvänlighet gör dem enkla att använda i både mekanikernas och lagerchefernas dagliga arbete.

 

Fördelar med Kardex Remstar lagerautomater

  • Ökad plockhastighet med upp till 400%
  • Upp till 90% platsbesparing jämfört med lagring på hyllor
  • Modernt WMS (Warehouse Management System) med unika funktioner för ökad plockeffektivitet, lagerutnyttjande och flexibla processer
  • Enkel upplärning av vikarier och nyanställda
  • Enkelt artikelstyrningssytem kan läggas till som tillval

 

Referenser

Kardex Remstar har som marknadsledande leverantör av lagerautomater installerat mer än 140.000 lösningar över hela världen. Vi har många års erfarenhet av leverans av lagerautomater till bilförhandlare och bilgrossister av alla storlekar.

>> Läs mer om våra referenser inom fordonsbranschen

Jan Petersen, K.W. Bruuns (Hedehusene, Danmark):

”Vi har reducerat vårt golvareal från 2.200 m2 till 162 m2. Vi har därmed fått plats till att marknadsföra fler reservdelar. Vi har samtidigt fördubblat vår effektivitet och fått nöjdare anställda” 

 
OK