Lagerlösningar

Ökad effektivitet genom automation

Som en av världens ledande tillverkare av automatiska lager- och plocksystem, har Kardex Remstar mycket stor erfarenhet av lager och logistiklösningar.

 

Våra lösningar anpassas alltid efter våra kunders unika förutsättningar och behov. Oberoende av bransch, lageryta, storlek och vikt på varorna som skall lagras, hjälper vi dig att optimera ditt lager för att uppnå maximal effektivitet.

 

 

Fördelar med lagerautomater

 

 • Platsbesparing: Lagerautomater uttnyttjar lokalen och lagringsytrymmet optimalt, vilket gör att du kan spara upp till 90% av golvytan jämfört med vanliga hyllställ.


 • Plockhastighet: Genom "gods-till-person" principen levereras varorna direkt till plockaren istället för att plockaren skall förflytta sig för att hämta varorna. Möjligheten till batchplockning gör att operatören kan plocka till flera ordrar på samma gång, vilket ökar produktiviteten avsevärt.


 • Färre plockfel: Med automatiserade lösningar kan du öka er plocksäkerhet med upp till 99%. Genom tillval av till exempel Pick-to-Light, visar en optisk indikator den exakta positionen på varan som skall plockas och minimerar därmed risken för plockfel. 


 • Inventeringshantering: Lagerhanteringssystemet Power Pick Global gör det möjligt att räkna lagersaldot löpande - vilket gör att din inventering alltid är synkroniserad och tiden för manuell lagerstatus reduceras till ett minimum.


 • Ergonomi: Godset levereras till plockaren i bekväm arbetshöjd. Operatören slipper böja eller sträcka på sig för att nå varor.


 • Renare produkter: Varorna skyddas från solljus, damm och smuts. Om du har särskilt känsliga produkter, kan du reglera temperaturen och fuktnivån i lagerautomaten för att behåll renrumsförhållanden.

   

 • Flexibilitet och skalbarhet: Du är inte låst vid en specifik lagerlayout, utan kan fortlöpande anpassa och skala upp automaterna allteftersom verksamheten utvecklas. Du kan börja med en maskin och utöka med fler när dina behov förändras. För många av våra kunder har det inneburit att de har kunnat vara kvar i samma lokaler i stället för att flytta bygga ut.


 • ROI (Return On Investment): Genom ökad effektivitet och platsbesparing kan du snabbt räknat hem din investering. Kardex Remstar ger dig även möjligheten att leasa lagerautomater. Hör av dig till oss för med information kring detta.

 

 

   

 

Funderar du på automation?

Vi utvärderar gärna vilka möjligheter du har att spara plats, tid och pengar tack vare lagerautomater. 

 

Hör av dig till oss om du vill få mer information. 

» Kontakta oss

 
OK