Shuttle XP 1000: enkel hantering av tunga laster

Den nya hissautomaten från Kardex Remstar hanterar gods på upp till 1000 kg per hyllplanDet har kommit ett nytt tillägg till den framgånsrika serien av Shuttle XP Hissautomater från Kardex Remstar. Förutom 250, 500 och 700- modellerna har nu även tillkommit Shuttle XP 1000. Gods upp till 1000 kg per hyllplan kan lagras dynamiskt med hjälp av denna nya version. Den nya lösningen från Kardex Remstar tillåter även företag med tunga laster att organisera sina arbetsprocesser på ett mer flexibelt, effektivt och ergonomiskt sätt.


Dynamiska hissautomater från Kardex Remstar är inte bara en mycket effektiv lagringslösning för små delar utan även för tunga och / eller skrymmande delar. Kardex Remstar har introducerat den nya Shuttle XP 1000 på marknaden för en enkel lagring och ergonomisk plockning av tungt gods. Tunga verktyg kan förvaras på samma säkra och enkla sätt som stora varor, smågods eller hela pallar. Det som skapar styrkan i lagersystemet är en ny typ av hyllplan som kan hantera upp till 1000 kg vid en bredd av 1250 mm och upp till 800 kg vid en bredd på 4050 mm. För att göra det enklare använder det nya hyllplanet hjul istället för konventionella glidskor av plast.


Lagersystemet kan användas inom ett brett spektrum av områden så som produktionsbuffert, förse produktionslinje, som ett verktygslager eller för att distribuera reservdelar. Vare sig det gäller en stand-alone-lösning eller i kombination med andra maskiner kan en enkel tillgång till de lagrade delarna garanteras.


Unikt på marknaden: pallagring och integrerade lyfthjälpmedel.
Hantering av lastpallar är inte heller ett problem för den nya Shuttle XP 1000 hissautomat. En pall eller till och med två sida vid sida kan lagras med ett speciellt hyllplan i kombination med manuellt eller automatiskt hyllplansutdrag. Som ett annat alternativ har den nya hissautomat också en fabrikstillverkad kran med vars hjälp stora och / eller tunga delar lätt kan lagras och plockas. Den nya hissmodellen möter alla krav på ergonomiskt organiserade arbetsprocesser.


"Med den nya Shuttle XP 1000 täcker vi alla tänkbara applikationsscenarier," förklarade Marc A. Zenses, chef för solution/product management på Kardex Remstar. "Med pallagring och kranhanteringsfunktioner ger vi nya möjligheter som är unika på marknaden."


Shuttle XP är ett toppmodernt system
Alla modeller i Shuttle XP-serien är lagringssystem avsedda för en mycket kompakt lagring med hjälp av vilka bolag i alla branscher kan effektivisera sina arbetsprocesser. Snabb åtkomsttid och en tydlig lageröverblick kännetecknar dynamiska lagersystem. Stor lagringskapacitet kan uppnås på minimal golvyta, vilket reducerar lagerutrymmet upp till 80 procent. Principen "gods till person" är en fördel när det gäller användarvänlighet. De lagrade varorna förs från extraktorn till hanteringsöppningen där de kan plockas på ett ergonomiskt sätt. Alla Shuttle XP-modellerna är utrustade med Logicontrol som standard. Det senaste maskinstyrningssystemet från Kardex Remstar! Detta kan även användas för enkel lagerhantering. Dessutom har Logicontrol gränssnitt som kan användas för att koppla det till överordnade EPR-system.

 
OK