Shopping börjar med lagring - Med shop4you erbjuder Kardex Remstar flexibla plocklösningar för drive-in stormarknader

Beställa mat online och plocka upp den snabbt på vägen hem. Designad för drive-in stormarknader har Kardex Remstar utvecklat en lager- och plocklösning som ökar digital försäljning hos livsmedelsföretag.I vissa länder beställa mat på nätet är mycket vanligt. I Frankrike, till exempel, mer än 2.000 drive-in stormarknader säljer redan sin mat på nätet. England följer efter, medan andra europeiska länder och USA har fortfarande en lång väg att gå. Detta kan dock snabbt förändras. Principen för drive-in är enkel: Varor beställs på nätet och sedan plockas upp med bil från en bestämd station.


Internlogistik är en nyckel till framgång
En av de viktigaste framgångsfaktorerna i samband med online livsmedelsföretag är en serie av inernlogistiska processer. "Flexibla plockprocesserna behövs för att förbli lönsamma på lång sikt. Det är därför shop4you plocklösning erbjuder en mix av automatiska, halvautomatiska, och statiska lagringszoner ", säger Makrem Kadachi, chef för systemlösningar på Kardex Remstar, en leverantör för intern logistik. Flera dussin drive-ins i Frankrike förlitar sig redan på den effektiva shop4you lösning från Kardex Remstar.


Allt handlar om mixen
Lagret av en drive-in stormarknad vanligtvis består av torra, färska och djupfrysta lagringszoner. Varor plockas oftast med hjälp av beställningslådor som transporteras från ett område till nästa med hjälp av antingen ett transportband eller vagnar. De lagringsenheter som används - som också finns att välja som luftkonditionerade modeller – använder paternosterprincipen antingen horisontellt (HoCa) eller vertikalt (Megamat) beroende på takhöjden på lagret. Dem kan kombineras med statiska hyllställ. Denna blanding gör shop4you mer flexibel och därmed mer effektiv än en ren hyllösning. Som ett resultat kan plockeffektivitet ökas med omkring 30 procent.


Programvarustyrd orderhantering
Kardex Remstars eget lagerhanteringssystem Power Pick Global (PPG) kan användas för att styra de internlogistiska processer på en drive-in stormarknad. Så snart PPG har fått ordern från kundens affärssystem fördelas den över olika lagerzoner. I den automatiserade zonen transporteras maten till hanteringsöppningen enligt principen "gods till person". Där hämtas ordern av den anställde, bekräftas av en streckkodsläsare och placeras i beställningslådor. Power Pick Global underlättar också batch-plockning och multi-user-plockning för att snabba upp orderhantering. Batch-plockning innebär att flera order samlas ihop till en batch och hanteras samtidigt. Med multi-user-plockning tilldelas varje medarbetare en viss färg så att flera medarbetare kan arbeta i en zon samtidigt.

 
OK