Nya programfunktioner förbättrar stafettplockning

Stafettplockning ger företag möjlighet att plocka i en zon och sedan skicka vidare till nästa zon för att plocka ordern komplett. Två nya Power Pick Global programfunktioner förbättrar stafettplockning i organisationer.Två nya Power Pick Global programfunktioner förbättrar stafettplockningen. Power Pick Global programvaran kan förbättra materialflödet genom att styra operatörer till nästa val inom plockzonen och minskar operatörens väntetid. Dessutom kan order nu, med skanning av en streckkod, bearbetas genom flera arbetszoner. Dessa nya funktioner eliminerar papperslistor, minimerar väntetid samt ökar produktiviteten och effektiviteten.


Stafettplockning ger möjlighet att plocka i en zon och sedan skicka vidare till nästa zon för att plocka ordern komplett. Detta är perfekt för verksamheter med ett stort antal artiklar spridda över flera lagerområden. Order importeras in till Power Pick Global mjukvaran och är redo för hanteringen. Order kan grupperas efter prioritet eller leveransdatum och skickas sedan till arbetsstationerna för plockning.


Power Pick Global mjukvaran navigerar lätt operatören genom att, med ett meddelande, visa från vilken automat i zonen nästa plock ska göras.  Detta tar bort behovet att gå till skärmen som är placerad vid plockstationen, vilket sparar tid för operatören. Till exempel, om en operatör plockar från Shuttle 1 av 3 i en zon, kan Power Pick Global mjukvaran tala om för operatören att efter det plocket ska nästa plock göras från Shuttle 3. Detta sparar mycket tid för operatören. Medan plock görs från Shuttle 1, hämtar Shuttle 3 redan fram nästa artikel som ska plockas.


En annan ny funktion gör det möjligt för en operatör att starta plocket genom att skanna orderlastbäraren när den kommer till zonen. Tidigare när en order flyttades från en zon till en annan var man tvungen att i varje zon skanna en pappersutskrift med ordernummer för att kunna starta plocket. Nu har varje orderlastbärare ett streckkod-ID som är unikt för just den ordern. Operatören i varje arbetszon skannar helt enkelt streckkoden på lastbäraren och orderinformationen aktiveras automatiskt i Power Pick Global programvaran. Detta gör att operatören inte behöver leta efter den utskrivna plocklistan och sparar mycket tid vilket ökar både produktivitet och effektivitet.

 
OK