Leif Arvidsson – glasklart valLeif Arvidsson effektiviserade sitt lager i Mullsjö med 2 st hissautomater Shuttle XP från Kardex.

 

  • Detta löser önskan av att få plats med mycket gods på en liten effektiv yta. I dagsläget får Leif Arvidsson plats med ca 1000 artiklar på en yta på 17 m2.
  • Leif Arvidsson använder Kardex WMS PowerPickGlobal för att styra de två Shuttlarna. En två-vägs kommunikation mot Leif Arvidssons ERP Winstore höjde effektiviseringen av plock, inleverans och inventerig
  • För att maxa fyllnadsgraden i Shuttlarna valde man att använda marknadens smartaste inredning SumoBox. En inredning som byggs med ett flexibelt system på höjden och stor valmöjlighet av avdelare.

” – För  oss blev valet Kardex, dels för att man på ett enkel sätt kunde expandera hissarna i vertikal riktning. Sedan att dom arbetade med en låg ljudnivå var ytterligare en fördel. Monteringen gick snabbt och enkelt i och med  att dom  monteras ihop sektionsvis vilket gör att man ej behöver stor monteringsutrymme.” säger Bo Jungergård på Leif Arvidsson i Mullsjö.

Leif Arvidsson servar årligen mer än 3000 kunder med ett brett urval av produkter som ofta har anknytning till fönster. Deras kunder återfinns i hela byggbranschen ofta som entreprenörer eller industriföretag men även som återförsäljare inom järn & byggvaruhandeln och är Sveriges ledande leverantör till företag som jobbar med fönsterrenovering.

Företaget startades 1983 av Leif Arvidsson och omsätter idag 55 milj med totalt 15 engagerade medarbetare. Vi ingår sedan 1998 i Vättern Industrier som i sin tur ägs av Herenco AB vilket är en privatägd koncern med sitt säte i Jönköping.

Företaget finns idag representerat på tre platser i Sverige: Mulljö, Bromma och Göteborg

Deras starka och tydliga produktområden är tätlister, fogmassor, fönsterkitt, beslag, fönsterventiler samt elverktyg men vi har också egen utveckling av verkstadsutrustning och ergonomiska hjälpmedel för hantverk och industri.

http://www.leifarvidsson.se/

 
OK