Kardex Remstar förvärvar andel i SUMOBOX AB”NYTT partnerskap ger ökad flexibilitet för lagrat gods”


Kardex Remstar har ingått ett nytt strategiskt partnerskap med svenska SUMOBOX AB - specialister inom modulära plastbehållare för automatlager. Detta förvärv ger Kardex Remstars kunder en större flexibilitet och möjlighet att lagra ett ännu bredare urval produkter i Kardex Remstars prisbelönta lagerautomater.


I en logistikvärld som ständigt jobbar mot smartare lagerhållning, forsätter Kardex Remstar att hålla ett stort fokus på att maximera sina kunders prestanda.  Svenska SUMOBOX AB, utvecklar och producerar modulära plastbehållare under namnet Kardex VLM BOX, och har tusentals kunder världen över som använder Kardex Remstar Shuttle XP lagerlösningar. En god organisation av produkterna tillför en ökad lagringskapacitet och kan innebära en avsevärd ökning av företagens produktivitetsnivån.


SUMOBOX produktportfölj kommer att distribueras exklusivt av Kardex, vilket ger en tydlig konkurrensfördel tack vare den starka utvecklingen SUMOBOX visat på marknaden hittills.


Ulf Wallin, Regional Director Northern Europe hos Kardex Remstar: "Genom åren har Kardex gjort stora investeringar för att erbjuda sina kunder de mest flexibla, säkra och skalbara lagerlösningarna i världen, vilket gör Kardex till en naturlig del av lager- och logistiklandskapet. Vi välkomnar SUMOBOX som ny strategisk partner och ser fram emot en relation som bygger på att leverera ännu bättre lagringsalternativ för våra kunder.”


Med lösningarna från SUMOBOX, kan Kardex Remstar erbjuda fler lagringsmöjligheter och bättre organisation av varorna, eftersom behållarna bygger på en modulär design som gör dem flexibla både på höjden, bredden och djupet. Kunder som använder plastbehållarna har rapporterat om mer korrekt lagersaldo och boxarnas mångsidighet gör att lösningen kan anpassas till framtida tillväxt och förändrade behov, i takt med att kundens verksamheter utvecklas.


Johan Wingård, VD hos SUMOBOX AB “ Det är ett faktum att automatiska lager- och plocksystem ger med golvyta, bättre plockeffektivitet och mer exakta lagersaldonivåer, vilket är anledningen till att SUMOBOX utvecklades.  Våra modulära plastbehållare är mycket effektiva och ett perfekt komplementet till dessa system, vi är därför mycket glada över att arbeta med en av huvudaktörerna inom detta område.”
Om SUMOBOX AB

SUMOBOX AB, med säte och produktion i Västerås, grundades 2010.  Bolaget har haft en stabil tillväxt sedan starten  och är stolt över exporterar med stolthet sina produkter till över 25 länder till ett brett utbud av industrier.   


Mer information om SUMOBOX AB och deras produkter finns på: www.sumobox.se


<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/5WqDPNR0D3s" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

 
OK